5 μύθοι και αλήθειες για την αντιηλιακή προστασία

5 μύθοι και αλήθειες για την αντιηλιακή προστασία

Μύθος 1: Αντιηλιακό χρειαζόμαστε μόνο το καλοκαίρι
Αλήθεια: Ακόμα και τις συννεφιασμένες μέρες, η επιβλαβής ακτινοβολία UV μπορεί να διαπεράσει τα σύννεφα, σε ποσοστό έως και 80% Στις μέρες μας ξέρουμε ότι το αντιηλιακό είναι απαραίτητο 365 μέρες το χρόνο γιατί η UV φτάνει όλο το χρόνο στην επιφάνεια της γης και δημιουργεί βλάβες στο δέρμα ανεξάρτητα από το αίσθημα της ζέστης ή του ψύχους που νιώθουμε.Η αντιηλιακή σας προστασία πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας για την αποφυγή πανάδας και άλλων δυσχρωμιών σε πρόσωπο και σώμα.

Μύθος 2: Δεν χρειάζεται αντηλιακό αν το μέικ-απ έχει SPF
Αλήθεια: Αν και είναι προτιμότερο το μέικ-απ με SPF από ό,τι χωρίς, δεν παρέχει εξίσου μεγάλη ηλιοπροστασία με το σκέτο αντηλιακό. Φροντίστε λοιπόν να αλείφετε πρώτα το δέρμα σας με αντιηλιακό και μετά το μέικ-απ σας ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να επιλέξετε αντιηλική με χρώμα.

Μύθος 3: Δεν έχει σημασία πότε το εφαρμόζετε
Αλήθεια: Το δέρμα σας χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά για να απορροφήσει το αντιηλιακό, ώστε να υπάρχει η κατάλληλη προστασία. Η εφαρμογή του πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα πριν την έκθεσή σας στο ήλιο.

Μύθος 4: Τα αντιηλιακά εμποδίζουν την παραγωγή της βιταμίνης D στο δέρμα
Αλήθεια: Παρά τη χρήση τους, το δέρμα εκτίθεται σε μικρή ποσότητα υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία είναι επαρκής για να παραχθούν οι απαιτούμενες ποσότητες βιταμίνης D” μας ενημερώνει ο Δρα Μπρετ Κόλντιρον, επίκουρο καθηγητή Κλινικής Δερματολογίας στο Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι.

Μύθος 5 : Καθώς προχωρά το καλοκαίρι και μαυρίζω δεν χρειάζομαι αντιηλιακό.
Αλήθεια: Πράγματι, οι ανάγκες της επιδερμίδας σε αντιηλιακή προστασία είναι πολύ μεγαλύτερες στις αρχές του καλοκαιριού, όταν το δέρμα είναι ακόμα λευκό. Καθώς αυτό σκουραίνει, μπορείτε να χρησιμοποιείτε σταδιακά μικρότερο δείκτη προστασίας. Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν ενδείκνυται η Μη χρήση αντηλιακού. Το μαυρισμένο δέρμα απορροφά το 90% των ακτίνων Β, αλλά δεν απορροφά τις ακτίνες Α. Δηλαδή, ακόμη κι αν έχει μαυρίσει, ο κίνδυνος πρόωρης γήρανσης παραμένει.

Οι ειδικοί του Beauty Bliss έψαξαν και βρήκαν για εσάς την καλύτερη προστασία και σας προτείνουν τα αντιηλικά της Heliocare. Ακόμα σας προσφέρουν 20% έκτωση απο την αρχική τους τιμή.

Μάθετε περισσότερα για τα αντιηλιακό Heliocare