2 συνταγές για απολέπιση σώματος πριν την παράλια

2 συνταγές για απολέπιση σώματος πριν την παράλια

Για να αποκτήσετε λαμπερή και απαλή επιδερμίδα σε όλο σας το σώμα θα χρειαστεί να κάνετε λίγα μικρά βήματα. Το Beauty Bliss έψαξε για εσάς 2 απολεπίσεις σώματος που θα κάνουν την επιδερμίδα σας να λάμψει πριν τις διακοπές σας. Με υλικά προσιτά σε τιμή, εύκολα και γρήγορα θα έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Λίγα λόγια για την απολέπιση..

Η απολέπιση είναι η διαδικασία που βοηθάει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και των ρυπογόνων ουσιών από το δέρμα μας

Που μας βοηθάει :

1) Σημαντική βοήθεια προσφέρει όπου υπάρχει κυτταρίτιδα, όταν η απολέπιση γίνεται συστηματικά, μειώνεται σημαντικά.

  • Βοηθάει το δέρμα να είναι και να φαίνεται νεότερο αφού φεύγουν τα νεκρά κύτταρα που το κάνουν να φαίνεται πιο γερασμένο.
  • Κάνει την προσπάθεια μαυρίσματος το καλοκαίρι ταχύτερη και με μεγαλύτερη διάρκεια διότι προηγουμένως το σώμα έχει δεχθεί απολέπιση.

 

Ζάχαρη, Λάδι ,Λεμόνι:

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο
  • 5 κουταλιές της σούπας από στυμμένο χυμό λεμονιού.

Διαδικασία:

Προσθέστε ένα ένα τα υλικά σε ένα μεγάλο δοχείο. Με ένα κουτάλι, τα ανακατεύετε πολύ καλά. Σκοπός σας είναι να ομογενοποιηθούν σε μία παχύρρευστη πάστα. Πριν ξεκινήσετε την απολέπιση βρέχετε τα σημεία που θέλετε και κάνετε τις γνωστές κυκλικές κινήσεις με το υλικό. Ξεπλένεστε και σκουπίζεστε πολύ καλά με μια βαμβακερή πετσέτα.

 

Καφές και Μέλι:

Ένα body peeling που παρασκευάζεται με δύο μόνο υλικά (μέλι και ελληνικό καφέ). Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης συνταγής είναι πολύ αξιόλογα. Ωστόσο, επειδή το μέλι είναι ένα υλικό που δεν μπορείς να το απλώσεις πολύ εύκολα καλό είναι την συγκεκριμένη συνταγή να την δοκιμάσετε π.χ. μόνο στα πόδια.

Θα χρειαστείτε:

  • Ελληνικό καφέ ( ψιλοκομμένο)
  • Μέλι, όσο χρειάζεται για να καλυφθεί ο καφές.

 

Διαδικασία:

Σε ένα σκεύος, βάζετε το μέλι και το βάζετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων προκειμένου να λιώσει ελαφρώς και να είναι πιο εύκολη η διαχείρισή του. Μόλις το βγάλετε, το ανακατεύετε με τους ψιλοκομμένους κόκκους καφέ και το απλώνεις στην νωπή επιδερμίδα του σώματός σας. Το μείγμα δε χρειάζεται να καίει λόγω του ζεσταμένου μελιού, αλλά να είναι χλιαρό. Τρίβετε , κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Αφαιρείτε με άφθονο νερό βρύσης και στεγνώνεστε με μια καθαρή πετσέτα μπάνιου.

Έτοιμες!