Επιδερμίδα με προϊόντα Heliocare

Επιδερμίδα με προϊόντα Heliocare

Η διεθνήs φαρμακευτική εταιρεία IFC, πρωτοπόρος στην έρευνα και την ανάπτυξη πρωτοποριακών δερματολογικών τεχνολογιών και προϊόντων, σε συνεργασία με το Harvard Medical School και με διεθνείςs ειδικούs στον τομέα τηs φωτοπροστασίας, ανακάλυψε την τεχνολογία Fernblock®.

Το Fernblock®  είναι ένα συστατικό με μοναδικέs φυσικές φωτοπροστατευτικέs ιδιότητες που ξεπερνούν την απλή προστασία από τα εγκαύματα και λειτουργούν σε 4 επίπεδα:

Πατέντα ΗΠΑ αριθμ 564197 φωτοπροστατευτικό και ανrιοξειδωτικό.

Αντιοξειδωτική Δράση

Το Fernblock®  έχει ισχυρή αντι-οξειδωτική δράση που εμποδίζει τη δημιουργία

των ελεύθερων ριζών που προκαλούν οι ακτίνες UV.

Ανοσοπροστατευτική Δράση

Το Fernblock®  έχει ανοσοπροστατευτική δράση που βοηθά στη διατήρηση

τηs καλήs λειτουργίαs του ανοσοποιητικού συστήματος του δέρματος.

Προστασία του κυτταρικού DNA

Το Fernblock®  προστατεύει το DNA από τιs βλάβες που προκαλεί η έκθεση στις ακτίνες UVμειώνοντας τον αριθμό των καμένων κυττάρων και τιs βλάβες του κυτταρικού ΝΑ.

Προστασία του Συστήματος Στήριξης του Δέρματος

Το Fernblock® Προστατεύει τη στηρικτική δομή του δέρματος (skin matrix) από τη φωτογήρανση μειώνοντας τις αλλοιώσεις που υφίστανται οι ινοβλάστες από την ακτινοβολία UV και εμποδίζοντας τον σχηματισμό MMPs.

 

Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε…

Ακτινοβολία UV

Το ηλιακό φωs είναι θεμελιώδουςs σημασίας για την ανθρώπινη ύπαρξη. Εκτός από τη θετική του επίδραση στη διάθεσή μαs, είναι απαραίτητο για ορισμένεs βιολογικέs διαδικασίες όπως η σύνθεση της Βιταμίνηs D που ευθύνεται για τα υγιή οστά και δόντια. Ταυτόχρονα όμως, μπορεί να προκαλέσει σημαντικέs βλάβες στο δέρμα: εγκαύματα, λεκέδες, πρόωρη γήρανση ακόμη και καρκίνο.

Οι βλάβες που προκαλεί το ηλιακό φως μπορεί να περιοριστούν σημαντικά με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία.

Ακτίνες UVB/UVΑ

Υπάρχουν δύο τύποι ακτινοβολίαs UV που βλάπτουν το δέρμα:

Οι ακτίνες UVB προκαλούν κοκκινίλεςs και εγκαύματα. Είναι πιο έντονεs του καλοκαιρινούs μήνες καθώς και τιs μεσημεριανέs ώρες (1 1:ΟΟπμ – 3:ΟΟμμ)

Οι ακτίνες UVA έχουν σταθερή παρουσία όλο το χρόνο, ενώ η έντασή του αυξάνεται αναλογικά με την ένταση του ηλιακού φωτός. Ευθύνονται για τιs συσσωρευτικέs βλάβες που υφίσταται το δέρμα μαs κατά τη διάρκεια του χρόνου:

  • Για την πρόωρη γήρανση του δέρματος που εκδηλώνεται με λεκέδες, ρυτίδες καθώς και με το χάσιμο της ελαστικότητάς του
  • Για τη μείωση τηs άμυνας του δέρματος στις επιθέσεις του περιβάλλοντος
  • Για τιs βλάβες στο κυτταρικό DNA του δέρματος.

 

Για να είναι αποτελεσματικό ένα αντηλιακό Θα πρέπει να προσφέρει κάλυψη ευρέως φάσματος, δηλαδή να προστατεύει από τιs ακτίνες UVB και UVA.